AIM Forum

Risen from Obscurity
Aktuellt datum och tid: 02:22, 18 aug 2018

Alla tidsangivelser är UTC + 2 timmar




Ny tråd Svara på tråd  [ 19 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
InläggPostat: 10:13, 19 jan 2005 
Offline
ÿber-Elajt
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11:09, 31 jan 2003
Inlägg: 585
Ort: Godby
först hittar jag en ny liten fin knapp längst upp på forumet:

Bild

Sen när jag klickar på knappen så får jag fram ren XML kod från tråden det senast postades i.

Citat:
-
<rss version="0.92">
-
<channel>
<docs>http://backend.userland.com/rss092</docs>
<title>forum.aim-aland.net</title>
<link>http://forum.aim-aland.net//</link>
<description>AIM forum</description>
<managingEditor>forumadmin@aim-aland.net</managingEditor>
<webMaster>forumadmin@aim-aland.net</webMaster>
<lastBuildDate>Wed, 19 Jan 2005 07:59:23 GMT</lastBuildDate>
-
<item>
<title>Mjukvara :: RE: Wake On Lan</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=22005#22005
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=50" target="_blank">lsjoberg</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 11:27 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 12<br /><br />
<span class="postbody"></span>
<table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
<td><span class="genmed"><b>Mooler skrev:</b></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="quote">Har någon lyckats starta sin dator med WOL och IP över "allmänna" nätverk, och då menar jag tex en dator i ett BBB abonemang eller motsvarande.</td>
</tr>
</table>
<span class="postbody">
<br />

<br />
JAg har inte labbat med det här själv men hittade bl.a. <a href="http://www.depicus.com/wake-on-lan/what-is-wake-on-lan.aspx," target="_blank">http://www.depicus.com/wake-on-lan/what-is-wake-on-lan.aspx,</a> en bit ner finns "Wake on Lan over the Internet (or why is it such a pain in the ****)" som innehåller en del info om det här.
<br />

<br />
Det stora problemet är just "directed broadcast", det är något som alla seriösa operatörer kastar i den stora bithinken och om det finns någon som inte gör det så gör de Fel.
<br />

<br />
Så det ska gå att göra i teorin (och sålänge man inte filtrerar paket så lär det funka), men då erbjuder man också omvärlden ett bra nät att smurfa genom och således Vill Man Inte Göra Så.
<br />_________________<br />The views expressed above are mine alone and do not necessarily reflect the views of my employer, your employer, or anyone else on this planet.</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Hårdvara :: Var köpa vettig xbox-kontroll</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=22004#22004
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=9" target="_blank">Lee</a><br />
Ämne: Var köpa vettig xbox-kontroll<br />
Skrivet: Tis Jan 18, 2005 11:22 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 0<br /><br />
<span class="postbody">Jag spelar rätt så mycket fotboll på min xbox, och har verkligen tröttnat på originalkontrollen (den mindre modellen). Så det jag letar efter nu är en vettig handkontroll med riktiga knappar (helst två till höger och två till vänster) uppe på kontrollen, som det är på originalkontrollen till playstation. Jag vill alltså inte ha de där "gaspedalerna" på baksidan.
<br />

<br />
Tips på var de har olika kontroller att välja på tas också gärna emot.
<br />_________________<br />HÄLSOTIDNING: Hej.. Jag är en tjej på fjorton år o när min pojkvän klämmer mig på brösten blir jag våt i trosorna.. Har jag vatten i lungorna?</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Hårdvara :: RE: Hacka nForce 4 Ultra till SLI</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=22003#22003
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=109" target="_blank">wez</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 11:17 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 1<br /><br />
<span class="postbody">Nice <img src="http://forum.aim-aland.net//images/smiles/icon_biggrin.gif" alt="Very Happy" border="0" />
<br />_________________<br />DFI LP UT nF3 250 | CH 3200+ | 2x512Mb Speed Premium UTT | Club 3D 6800LE @ 420/840 1.4v 12x1.6vp</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Mjukvara :: RE: Wake On Lan</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=22002#22002
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=55" target="_blank">Mooler</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 9:13 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 12<br /><br />
<span class="postbody">Verkar lite småkrångligt det här. Har testat det på mitt "interna" nätverk också men det funkar inte där heller.
<br />

<br />
Om jag ställer om frågan.
<br />

<br />
Har någon lyckats starta sin dator med WOL och IP över "allmänna" nätverk, och då menar jag tex en dator i ett BBB abonemang eller motsvarande.
<br />_________________<br />Shuttle SN45G v1.0|| AMD 2500+ Mobile @ 2.1 ghz 10.5*200 VCore 1.5 || Gainward 5600FX 256Mb 350Mhz/500Mhz || 1Gb TwinMos @ 2.6||
<br />

<br />
"A flute with no holes is not a flute, and a doughnut with no holes is a danish."</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Mjukvara :: RE: Wake On Lan</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=22001#22001
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=50" target="_blank">lsjoberg</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 8:08 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 12<br /><br />
<span class="postbody"></span>
<table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
<td><span class="genmed"><b>mAX_McLOatH skrev:</b></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="quote">
<br />
Men det finns inte 2 nätverkskort i världen med samma MAC adress just av det skälet.</td>
</tr>
</table>
<span class="postbody">
<br />

<br />
Nu är vi OT men min poäng är alltså att det finns tillverkare som inte binder MAC-adress till nätverksinterface utan till nod vilket resulterar i att alla interface i burken får samma mac-adress. Det finns även maskiner fall där olika noder under får samma mac-adress vilket självklart fungerar dåligt. Att det finns OUI:n innebär bara att två olika tillverkare inte krockar av misstag, sedan är det fritt fram för tillverkaren att disponera sina adresser bäst han vill. Somliga väljer att ta det säkra före det osäkra och ge varje kort ett eget nummer medan andra ser till enkelheten vad administration gäller och placeras mac-adressen i datorn istället (=&gt; byt nätverkskort och dina mac-accesslistor fungerar fortfarande t.ex.)
<br />

<br />
Nåja, nog om det. Ville bara förtydliga att det är fritt fram för kort att ha samma mac-adress och att det förekommer rätt frekvent också, särskillt när man pratar om produkter som inte är ämnade för privatpersoner.
<br />_________________<br />The views expressed above are mine alone and do not necessarily reflect the views of my employer, your employer, or anyone else on this planet.</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Mjukvara :: RE: Wake On Lan</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=22000#22000
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=100" target="_blank">mAX_McLOatH</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 5:59 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 12<br /><br />
<span class="postbody">Kakan vet saker <img src="http://forum.aim-aland.net//images/smiles/icon_wink.gif" alt="Wink" border="0" />
<br />_________________<br />D e aldrig för sent att ge upp!</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Mjukvara :: RE: Wake On Lan</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=21999#21999
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=6" target="_blank">Kakmonstret</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 5:54 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 12<br /><br />
<span class="postbody">Enklast är att göra som vi andra, stäng aldrig av datorn <img src="http://forum.aim-aland.net//images/smiles/icon_wink.gif" alt="Wink" border="0" />
<br />_________________<br />@Extended Vacation</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Hårdvara :: RE: Budgett Studio(inte Studie) dator?</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=21998#21998
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=241" target="_blank">Martin Hinder</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 5:54 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 13<br /><br />
<span class="postbody">alltså mjukvaru problemet har jag inte några problem med.
<br />
utan det är den där biten med hårdvara osv.
<br />
Men är det någon som vill/orkar räkna ut vad jag får för 3000kr. (för att få en funkande HemmaStudio.
<br />
Och jag behöver ju igentligen bara en ingång efter som jag tänker spela ensam. och om det är nu så att vi skall vara 2 så kan man ju mixxa in kanalerna!
<br />_________________<br />det finns vissa som tror saker, jag är en av dom</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Mjukvara :: RE: Wake On Lan</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=21997#21997
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=100" target="_blank">mAX_McLOatH</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 5:51 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 12<br /><br />
<span class="postbody"></span>
<table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
<td><span class="genmed"><b>lsjoberg skrev:</b></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="quote"></span>
<table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
<td><span class="genmed"><b>mAX_McLOatH skrev:</b></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="quote">
<br />
Det finns inte 2 nätverkskort i hela världen med samma MAC adress och om det finns det så skiter det sig om man lägger dom på samma nätverk.
<br />
</td>
</tr>
</table>
<span class="postbody">
<br />

<br />
Err. MAC-adresser är unika per subnet per definition, det finns inget som hindrar att två nätverkskort har samma mac-adress sålänge de är på olika subnet.</td>
</tr>
</table>
<span class="postbody">
<br />

<br />
Det var ju precis det jag sa.
<br />
Fast jag kanske uttryckte mig lite dumt.. där jag skrev samma nätverk, så menade jag samma subnät.
<br />
Men det finns inte 2 nätverkskort i världen med samma MAC adress just av det skälet. För om du nu skulle lyckas få tag i 2 nätverkskort med samma MAC adress och lägger dom på samma subnät så funkar skiten inte.
<br />
Och just därför så har nätverkskorts tillverkarna strikta serier som dom måste följa, och dom får inte tillverka flera nätverkskort med samma MAC adress.
<br />
Detta betyder att det max kan finnas 2.6826798537325935853436273189296 * 10^198 produkter ute på marknaden.
<br />
Vi snackar alltså 200-siffriga tal, det är ganska många produkter imho.
<br />
Men skit samma, poengen var att det inte gick att routa MAC adresser och därför funkar inte WOL om du sitter på ett annat subnät.
<br />_________________<br />D e aldrig för sent att ge upp!</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Hårdvara :: Hacka nForce 4 Ultra till SLI</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=21996#21996
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=6" target="_blank">Kakmonstret</a><br />
Ämne: Hacka nForce 4 Ultra till SLI<br />
Skrivet: Tis Jan 18, 2005 5:51 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 1<br /><br />
<span class="postbody">Kanske något för er som tycker om att rådda med era datorer <img src="http://forum.aim-aland.net//images/smiles/icon_wink.gif" alt="Wink" border="0" />
<br />

<br />
<a href="http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2322" target="_blank">http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2322</a>
<br />_________________<br />@Extended Vacation</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Mjukvara :: RE: Wake On Lan</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=21995#21995
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=50" target="_blank">lsjoberg</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 5:10 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 12<br /><br />
<span class="postbody"></span>
<table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
<td><span class="genmed"><b>mAX_McLOatH skrev:</b></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="quote">
<br />
Det finns inte 2 nätverkskort i hela världen med samma MAC adress och om det finns det så skiter det sig om man lägger dom på samma nätverk.
<br />
</td>
</tr>
</table>
<span class="postbody">
<br />

<br />
Err. MAC-adresser är unika per subnet per definition, det finns inget som hindrar att två nätverkskort har samma mac-adress sålänge de är på olika subnet.
<br />

<br />
T.ex. har min sun hemma hårdvaru-adressen '08:00:20:94:39:b3' vilket innebär att alla ethernet-interface (för tillfället två) har denna mac-adress. Eftersom interface:n ligger på olika fysiska nät så är detta helt ok enligt rådande RFC:er (jag kommer inte ihåg relevanta nummer på rak arm tyvärr, men det borde vara rätt lätt att leta upp).
<br />_________________<br />The views expressed above are mine alone and do not necessarily reflect the views of my employer, your employer, or anyone else on this planet.</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Mjukvara :: RE: Wake On Lan</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=21994#21994
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=100" target="_blank">mAX_McLOatH</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 4:48 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 12<br /><br />
<span class="postbody">I kyrkan så tror man.. Här vet vi saker!
<br />

<br />
<span style="font-style: italic">When the PC shuts down, the NIC still gets power, and keeps listening on the network for a 'magic' packet to arrive. This packet must contain a certain byte-sequence, but can be encapsulated in any kind of packet (IPX, IP, anything). Take a look at the code for the magic sequence.</span>
<br />

<br />
Och det magiska ordet i det där stycket var IP!
<br />
Och vi alla vet ju att IP nät filtreras med hjälp av olika typer av subnät.
<br />
Det vill säga, om du sitter på 213.204.52.0 nätet med din burk där hemma och ligger på hett helt vanligt C-nät (subnet mask: 255.255.255.0) så kommer du inte att ha åtkomst till din dator från ett annat nät utan att det routar dit.
<br />
Och man kan bara routa IP trafik och därför fungerar det inte när man skriver in sin fina lilla MAC adress och försöker starta burken.
<br />
Skulle det fungera att routa med MAC-adresser så skulle vi inte ha IP-trafik över huvud taget och då skulle vi inte behöva övergå från IPv4 till IPv6 för att det finns för lite IP adresser åt befolkningen om fi fortsätter med IPv4.
<br />
Det finns inte 2 nätverkskort i hela världen med samma MAC adress och om det finns det så skiter det sig om man lägger dom på samma nätverk.
<br />

<br />
Kort och gott. Det funkar inte om du inte sitter på samma nät.
<br />_________________<br />D e aldrig för sent att ge upp!</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Mjukvara :: RE: Wake On Lan</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=21993#21993
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=109" target="_blank">wez</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 4:19 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 12<br /><br />
<span class="postbody"></span>
<table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
<td><span class="genmed"><b>VaPo skrev:</b></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="quote">Är det inte så att WOL bara fungerar om man sitter på samma subnet?</td>
</tr>
</table>
<span class="postbody">
<br />

<br />
Har för mig så jo.
<br />_________________<br />DFI LP UT nF3 250 | CH 3200+ | 2x512Mb Speed Premium UTT | Club 3D 6800LE @ 420/840 1.4v 12x1.6vp</span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Mjukvara :: RE: Wake On Lan</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=21992#21992
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=68" target="_blank">VaPo</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 3:22 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 12<br /><br />
<span class="postbody">Är det inte så att WOL bara fungerar om man sitter på samma subnet?
<br />_________________<br /><span style="font-size: 9px; line-height: normal"><span style="font-style: italic">
<br />
if(isset($weekend))
<br />
{
<br />
party();
<br />
}
<br />
</span></span></span><br />
</description>
</item>
-
<item>
<title>Hårdvara :: RE: 20 pin &gt; 24 pin</title>
-
<link>
http://forum.aim-aland.net/viewtopic.php?p=21988#21988
</link>
-
<description>
Författare: <a href="http://forum.aim-aland.net//profile.php?mode=viewprofile&u=6" target="_blank">Kakmonstret</a><br />

Skrivet: Tis Jan 18, 2005 2:07 pm (GMT 2.00)<br />
Ämne Svar: 21<br /><br />
<span class="postbody">Tror jag klistrar den här tråden också så ingen får för sig att koppla en "äldre" 4 pin tillsammans med 20 pin kontakten, just in case
<br />_________________<br />@Extended Vacation</span><br />
</description>
</item>
</channel>
</rss>

_________________
Det är aldrig för sent att ge upp!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 10:35, 19 jan 2005 
Offline
AIM CREW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 14:10, 09 dec 2002
Inlägg: 969
Ort: Pappas pung
Really Simple Syndication - RSS är ett så kallat kanalformat för att överföra nyhetsrubriker på webben. Med hjälp av ett program för att läsa RSS kan man lätt och hålla sig uppdaterad med de senaste nyheterna och recensionerna.

RSS enligt susning
mera om tekniken

bla dessa sidor kör/gör det:
dn.se - tomshardware.se - fz.se - anandtech.com

Kör tex Opera beta 8 eller Thunderbird så fungerar det.

_________________
Respect My Authority!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 10:39, 19 jan 2005 
Offline
ÿber-Elajt
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11:09, 31 jan 2003
Inlägg: 585
Ort: Godby
ah.. tänk vad jag skulle har hittat om jag bara skulle ha letat lite på webben :D

_________________
Det är aldrig för sent att ge upp!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 10:43, 19 jan 2005 
Offline
AIM CREW

Blev medlem: 14:33, 08 dec 2002
Inlägg: 651
Ort: och till.
Ja det är så RSS fungerar..

Fick förfrågan att lägga in det så...
Har inte använt det så mycket, men om du t.ex kör Opera så har du inbyggd rss läsare, i IE t.ex så visas det i ett kanske lite mindre human-readable format.. (xml filen dirext i läsaren)

//edit: lite sen..

_________________
Livet är som att ro en sjunkande båt motströms med en fet tant i fören


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 12:18, 19 jan 2005 
Offline
AIM CREW

Blev medlem: 17:19, 24 jul 2002
Inlägg: 2828
Dom som kör Trillian Pro kan tanka ner en RSS-plugin från Trillians hemsida. Då får man upp rubrikerna direkt i Trillian och kan med ett klick antingen expandera eller minimera en artikel och läsa den direkt i Trillian.

Vill man svara på den så dubbelklickar man på rubriken så laddar Trillian standardwebläsaren med diskussionstråden förvald.

Pluginen verkar inte riktigt gilla hur XML:en presenteras, men pluginen är inte jättebra, bara riktigt praktiskt att ha det presenterat i Trillian.

_________________
"If we do happen to step on a mine, Sir, what do we do ?"
"Normal procedure, Lieutenant, is to jump 200 feet in the air and scatter oneself over a wide area." --Blackadder


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 13:32, 19 jan 2005 
Offline
ÿber-Elajt
Användarvisningsbild

Blev medlem: 11:22, 27 nov 2002
Inlägg: 305
Ort: Beror helt på var jag är :)
Använder inte RSS själv (annat än att jag har testat), men kör den RSS kapabla Firefox 1.0

RSS på den här sidan beter sig iaf inte som de RSS versioner jag har sett, t.ex http://eforum.idg.se , där man direkt får upp en ikon i högra hörnet ifall man vill ta emot 'live feeds' från siten.

Kan det vara någon inställning som inte är korrekt?

--Edit--
Dessutom får jag upp följande överst på sidan:
"This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below."

_________________
== It takes a lot of knowledge to really mess something up ==


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 14:06, 19 jan 2005 
Offline
AIM CREW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19:16, 10 jul 2002
Inlägg: 1515
Ort: Northern Paradize
Fixar sig säkert bara Vapo får hacka på koden tror jag :)

_________________
@Extended Vacation


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 16:18, 19 jan 2005 
Offline
AIM CREW

Blev medlem: 14:33, 08 dec 2002
Inlägg: 651
Ort: och till.
Nja, det är en officiell rss-feed till forumet, nedladdad från phpbb så det är inget egetsnickrat..

Funkar åtminstone bra i Operas rss läsare för mej.

_________________
Livet är som att ro en sjunkande båt motströms med en fet tant i fören


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 21:36, 19 jan 2005 
Offline
ÿber-Elajt
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13:15, 18 jan 2003
Inlägg: 509
Ort: Sthlm i mitt hjärta
Denna XML-fil verkar inte ha någon associerad stilinformation. Dokumentträdet visas nedan.



Så står det i firefox för mig, sen listas det i html/xmlkod. Dock har jag ingen "rss reader" grej installerad, på fz.se ger de tonvis med förslag på läsare.

_________________
"<[0.5Mbit]MeanMrMustard[wtf]> åt helvete med den här skit hubben jag har fan ingen ip så jag kan inte ha active mode"


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 22:26, 19 jan 2005 
Offline
AIM Eventmaster

Blev medlem: 12:01, 15 jul 2002
Inlägg: 1231
Ort: Wake Island
För alla som kör firefox så gör följande:
Manage bookmarks
File > New Live Bookmark

Pastea in länken från RRS länken och enjoy!

Tips för den som inte orkar surfa så myckte, läs här finns det RSS Feeds:
www.fz.se
www.sweclockers.com
www.idg.se
www.nforce.nl

_________________
The software required Windows 98 or better, so I bought a macintosh


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 22:58, 19 jan 2005 
Offline
ÿber-Elajt
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19:59, 10 jul 2002
Inlägg: 1075
Ort: Jomala city
savv3 skrev:
För alla som kör firefox så gör följande:
Manage bookmarks
File > New Live Bookmark

Pastea in länken från RRS länken och enjoy!

Eller om man vill vara lat så trycker man på den lilla orangea knappen längst ner till höger i "statusbar".

Den som heter Add Live Bookmark for this page's feed.

*EDIT* Nu läste jag Coleburns inlägg igen och såg att alla tydligen inte får fram den knappen. Nåja, det fungerar för mig iaf.

_________________
"The restraining order says "no no", but her eyes say "yes yes"" -Comic Book Guy


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23:10, 19 jan 2005 
Offline
ÿber-Elajt
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19:59, 10 jul 2002
Inlägg: 1075
Ort: Jomala city
croft skrev:
Pluginen verkar inte riktigt gilla hur XML:en presenteras, men pluginen är inte jättebra, bara riktigt praktiskt att ha det presenterat i Trillian.

Jodå det fungerar, men lite jobbigt att läsa när det är en massa td-, tr- och br-tags överallt.

Speciellt quote verkar den ha svårigheter med.

_________________
"The restraining order says "no no", but her eyes say "yes yes"" -Comic Book Guy


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 23:19, 19 jan 2005 
Offline
AIM CREW

Blev medlem: 17:19, 24 jul 2002
Inlägg: 2828
Jo, det är det. Men en fördel är ju att man inte behöver ha browsern igång och så kan man dubbelklicka på rubriken och läsa direkt i browsern när (om...) det dyker upp nåt intressant.

_________________
"If we do happen to step on a mine, Sir, what do we do ?"
"Normal procedure, Lieutenant, is to jump 200 feet in the air and scatter oneself over a wide area." --Blackadder


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 00:00, 20 jan 2005 
Offline
AIM CREW

Blev medlem: 14:33, 08 dec 2002
Inlägg: 651
Ort: och till.
Lee skrev:
savv3 skrev:
För alla som kör firefox så gör följande:
Manage bookmarks
File > New Live Bookmark

Pastea in länken från RRS länken och enjoy!

Eller om man vill vara lat så trycker man på den lilla orangea knappen längst ner till höger i "statusbar".

Den som heter Add Live Bookmark for this page's feed.

*EDIT* Nu läste jag Coleburns inlägg igen och såg att alla tydligen inte får fram den knappen. Nåja, det fungerar för mig iaf.


Nu ska det funka för alla, d.v.s att den lilla orangea knappen visas. Var tvungen att lägga till en grej i head taggen på sidan bara.
Då verkar det funka även i FF

_________________
Livet är som att ro en sjunkande båt motströms med en fet tant i fören


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: 01:02, 20 jan 2005 
Offline
AIM CREW
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19:16, 10 jul 2002
Inlägg: 1515
Ort: Northern Paradize
Nope, ser inge orange ikon.

_________________
@Extended Vacation


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 19 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 2 timmar


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012